Kävimme Pariisissa vuosi sitten syyslomalla. Äitini lupasi minulle ala-asteella, kun aloitin ranskan lukemisen, että vie minut Pariisiin jos opiskelen ranskaa yhdeksännelle luokalle asti. Ja niinhän minä tein, kylläkin vaihtelevalla menestyksellä :D

Viime syksynä tosiaan koitti aika lähteä. Mukaan lähti äiti, isäpuoli, isäpuolen kaksi tytärtä ja minun kaverini. Teimme matkan omatoimimatkana eli varasimme lennot ja hotellin omatoimisesti, ja näin säästimme monta sataa euroa. Lennot oli Finnairin ja hotelli Peletier Haussmann Opera. Hotellin hinta-laatusuhde oli kohdillaan. Eli hotelli oli edullinen, huoneissa ei suurempaa valittamista ottaen tosiaan huomioon hinnan. Hissi on yhtä pieni mitä arvosteluissa kerrotaan, eipä edes revetty kun nähtiin se : D Ihan parinsadan metrin säteellä oli pari isoa kauppakeskusta (Printemps ja Galeries Lafayette Haussmann jos en ihan väärin muista.) sekä metroasema, josta pääsi helposti liikkumaan ympäri kaupunkia. Suosittelen, jos et kaipaa mitään viiden tähden hotellia!

Oppaana nähtävyyksillä toimi eräs suomalainen nainen, joka asuu Pariisissa. Hän tekee oman työnsä oheella opaskierroksia. Päädyimme tähän ratkaisuun, koska loppujen lopuksi hintaa ei tullut paljoa ottaen huomioon että meitä oli kuusi henkilöä ja opas oli pelkästään meitä varten ja puhui suomea sekä vei meidät minne haluttiin.

Säät oli koko matkan ajan loistavat! Vettä ei satanut kertaakaan ja aurinko paistoi.
Reissussa tuli myös kumottua väite, että ranskalaiset olisivat nyrpeitä palvelemaan jos puhuu heille englantia. Pyh, joka paikassa sai palvelua! (En siis osaa ranskaa niistä viidestä vuodesta huolimata) Näin on ehkä voinut olla parikymmentä vuotta sitten mutta ei enää.

Sitten hieman kuvia, koska nehän tunnetusti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.


Samana päivänä kun saavuimme, vierailimme myös Louvressa. Opas kierrätteli meitä ympäri museoa, mutta kuvia tuli otettua valitettavan vähän ja nekin laadultaan surkeita. Noh, tässä tämä maailmankuulu Mona Lisa, joka tuotti kyllä pahemman kerran pettymyksen meikäläiselle. Taulu oli pieni! Ja kuvat joutui ottamaan kaukaa, joten tämän kuvan huonosta laadusta voin syyttää zoomia.


Lempparini Louvren taideteoksista oli tämä patsas, eli Samothraken Nike. Joku tässä vain kiehtoo, tiedä sitten mikä.


Tästä kuvasta tykkään tosi paljon! Harvoja kuvia, johon yhdenkään ulkopuolisen pää ei tunkeutunut. Notre Dame on todella kaunis rakennus. Ja minulle oli täysi yllätys miltä tämä näytti joelta päin katseltuna :D Sisälle olisi päässyt, mutta siinä vaiheessa kun opas selitti ovien yläpuolella olevien ukkeleiden historiikkia niin päätin jättää välistä. Eli oli siis mennyt hermot hänen _hieman_ liian pikkutarkkaan kertomiseensa. Jälkeenpäin kylläkin harmittaa, kun olen katsellut äidin ottamia kuvia.


Moulin Rougen suhteen minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia joten tämä yllätti positiivisesti :> Ei tässä ole mitään ihmeellistä, mutta se vaan on niin söpö!


Riemukaari ei ollut pettymys, mutta ei myöskään mikään ahaa elämyksiä herättävä. Rakkennelmana todella mahtava, sopii ihmetellä miten tuollainenkin on siihen aikaan rakennettu. Tästä oli mahdoton saada hyvää kuvaa ihmisten takia..

To be continued