Noh, eihän sitä lupaamaani järkevää postausta sitten tullut. Pakko oli laittaa koulu hommat etusijalle. Kameran testaus ja pohjien teko saa nyt siirtyä hamaan tulevaisuuteen, koska koulu vie liian paljon aikaa :/

Ja sitten lupaamaani asiaan:
Postcrossing on kuulunut elämääni jo kahden vuoden ajan. Luin jostakin lehdestä artikkelin crossauksesta ja päätin käydä nettisivuilla tutustumassa lisää. Idea tempaisi heti mukaansa, erittäin mukava tapa tutustua maailman eri kolkkiin (ja edullinen ;D)
Hyviä puolia hommassa on edullisuus - hintaa ei tule kuin kortin ja merkin verran sekä "vapaus" eli tätä voit harrastaa silloin kun huvittaa. Itsellä jälkimmäinen vuosi on ollut vähän hiljaisempi kun ei vaan saa aikaseksi..

Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma toimii näin:
1) Rekisteröidyt osoitteessa postcrossing.com
2) Pyydät osoitteen sivuilta
3) Lähetät kortin, jonka joku sitten toivon mukaan rekisteröi
4) Odotat että saat kortin (toimii kortti-kortista periaattella, mutta kortti ei tule samalta kenelle itse olet lähettänyt)
5) Rekisteröit saamasi kortin ID-numeron avulla.

Oma crossaus -historiani luvuilla: 45 lähetettyä korttia, joista yhdeksän "expired" eli niitä ei ole rekisteröity, 36 vastaanotettua. Lähetettyjen korttien kilometrit
132744
km, ja vastaanotettujen puolestaan 105106 km. N. 700 päivää ja 1 000 000 kokemusta :>

Tässä vielä top-5 lempparini (skanneri tuhosi laadun):

Photobucket
Kortti on ensimmäiseni, ja lempparini kaikista. Ensimmäinen kortti tosiaan saapui Islannista ja olin aika otettu, koska kortit Islannista ovat aika harvinaisia. Tuo maisema vaan on niin sanoinkuvailemattoman kaunis.

Photobucket
Tämäkin kortti tuli "urani" alkuaikoina. Stonehenge on aina kiehtonut minua ja kuvan valaistus tekee siitä vielä kiehtovamman.

Photobucket
Tämä taitaa olle viimeisin saamistani korteista. Kaikessa yksinkertaisuudessaan - kiinalainen taide on kaunista.

Photobucket
Keskiajan kirkot ovat ainoa kiinnostukseni kohde historiasta. Sitä sopii vain ihmetellä miten siihen aikaan on saatu kasaan tuollaisia rakennuksia. Pieni miinus autoista, eli kirkosta olisi kyllä saanut paremmankin otoksen.

Photobucket
Viimeinen valinta viiden kärkeen ei ollutkaan enää niin helppo kuin neljä edellistä. Tämän oikeastaan valitsin kauniin valoituksen takia :>

Tässäpä ois hieman tietoa postcrossauksesta

P.S 200 kävijää mittarissa, kiiitos!